Један чеп за хендикеп

Акција „Један чеп за хендикеп“ организована је како би се помогло особама са инвалидитетом. У оквиру акције сакупљају се чепови чијом ће се рециклажом обезбедити новац за набавку ортопедских помагала намењених особама са инвалидитетом. Чеп за хендикеп не само да доприноси активнијем животу особа са инвалидитетом, већ и промовише рециклажу и подиже еколошку свест у нашој земљи.

Акцију подржава велики број еколошких и хуманитарних организација, али и основци широм Србије. Школе укључене у акцију постају дистрибутивни центри за сакупљање чепова, где деца, њихови родитељи и пријатељи могу да доносе чепове.

И наша школа прикључила се овој еколошко - хуманитарној акцији. Акцију воде Татјана Шофранац, наставник српског језика, и Марија Николић, педагог.

Овим путем желимо да се захвалимо свим нашим ученицима на великом одзиву поводом акције. У првој тури прикупљен је огроман број чепова, али, нажалост, недовољно за куповину инвалидских колица. С обзиром на чињеницу да је потребно још много чепова, ми настављамо нашу акцију.

Чепове можете оставити у посебне кутије, које ће бити постављене испред библиотеке, или их донети директно у библиотеку.

Ученици наше школе направили су велики цвет од чепова, под иницијативом наставнице ликовног Драгане Ристић. Изложбу поводом акције „Један чеп за хендикеп“ и Дечије недеље можете погледати у холу школе, испред зборнице, или у нашој галерији слика.

 

 

Хуманост нас чини бољим, лепшим и срећнијим особама.

Будимо најбоље, најлепше и најсрећније особе на свету!