Учите своју децу да им не треба ништа споља да би била срећна – никаква особа, никакво место или ствар – и да се права радост открива изнутра. Учите их да су сами себи довољни.

Учите их томе, и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да је неуспех измишљотина, да је сваки покушај успех, и да сваки напор доноси победу, да је први подједнако достојан поштовања као и последњи. Томе их учите, и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да су дубоко повезана са свеукупним Животом, да су Једно са свим људима, и да никада нису одвојени од Бога. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да живе у свету величанственог обиља, да има довољно за све и да се највише прима у дељењу, а не у гомилању. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да не постоји ништа што би морала учинити или бити да би била достојна узвишеног и испуњеног живота, да се ни са ким ни због чега не требају надметати и да Божји благослови припадају свима. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да им се никада неће судити, да се не морају бринути хоће ли увек све направити како треба и да ништа не требају мењати, нити требају постати бољи да би у очима Божјима била савршена и прекрасна. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да у љубави нема никаквих услова, да не требају бринути да ће икада изгубити вашу љубав, или Божју и да је њихова властита љубав, безусловно пружена, највећи дар којег могу поклонити свету. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да бити другачији не значи бити бољи, да ако сматрају да су некоме надмоћни, тада ту особу не сагледавају Онаквом Каква Она Заиста Јесте и да се у признању ”мој начин није бољи, него је само друкчији” крије дубока исцелитељска снага. Томе их учите и велике ћете их ствари научити.

Учите своју децу да нема ничега што она не би могла научити, да се привид Незнања може избрисати са лица Земље и да ће све што им је уистину потребно добити сами од себе, кад их подсетите Ко Они Заиста Јесу.

Томе их учите и велике ћете их ствари научити. Томе их учите, али не речима, него поступцима; не расправама, него показивањем. Јер ваша ће се деца угледати у оно што ви чините и постаће онакви какви сте и ви.

У сржи људскога искуства постоје само две енергије: љубав и страх. Љубав подарује слободу, страх је одузима. Љубав се отвара, страх се затвара. Љубав поздравља слободно изражавање, страх га кажњава. Тим мерилом можете знати воли ли вас неко или вас се плаши.

Не слушајте шта говори. Посматрајте шта ради.

 

Извор: http://www.forensicsoul.com/nil-donald-vols-ucite-svoju-decu/