Милан Бајић

 

У години јубилеја директор школе је Милан Бајић, професор историје.

Наставља традицију школе да сваки нови директор доноси нешто ново:

  • замењује столарију,
  • решава дугогодишњи проблем грејања у школи,
  • асфалтира кошаркашко игралиште,
  • набавља нов намештај,
  • купује нова наставна средства,
  • у дворишту поставља рефлекторе...

Стручном усавршавању поклања се велика пажња, као и резултатима ученика на такмичењима и пријемним и квалификационим испитима.

Драгана Јешић

У новембру 2006. ступила сам на дужност помоћника директора. Велика је обавеза и одговорност бити у руководећем тиму ове школе. Наша школа је са традицијом која негује знање и одговорност. Трудимо се да у школи влада дух поштовања и пријатељства. Наставни кадар је стручан, што говоре резултати са такмичења и пријемних испита. Али углед школе се не огледа само у томе, већ и у безбедности и чистоћи. Сви заједно и запослени и родитељи и деца морамо радити на томе. Свако од нас личним примером мора да гради углед и ауторитет. Мора бити праведан, доследан, често лукав.

Наставник мора бити уметник у свом послу и заљубљеник у свој рад. Његов задатак је да га по добром памте и цене, јер он вреди онолико колико га прихватају његови ученици. Дечји осмех и поверење је нешто најлепше што просветни радник може добити. Он је ту ради деце. Најлакше је бити строг предавач, страх и трепет. Најтеже је бити благ, а цењен. Да на часу буде радна атмосфера не због осећаја страха, већ поштовања и разумевања. Захтеви морају бити реални, да би деца запамтила основне ствари, јер у мору података се изгубе. И што је најважније, треба сагледати сваког ученика у оквиру његових могућности и толико од њега тражити.

Када сам почела да радим у школи, од деце сам тражила не само градиво из њихових уџбеника, већ сам им додавала градиво из својих факултетских књига. Оцене су биле катастрофалне, ту и тамо нека петица. Мислила сам да су лењи. Сада са више година рада у школи видим да сам ја грешила и да сам мучила ту децу. Ко зна шта је та генерација о мени мислила!? Временом мој начин рада се мењао и верујем да ће се и даље мењати. Надам се на боље...

 

Оне су доктори за дечје душе и дечја права:

 

Милена Вукашиновић
психолог

Биљана Лазаревић
педагог

 

Ученицима своје школе

педагог Биљана Лазаревић и психолог Милена Вукашиновић

Психолог и педагог су за вас у школи да решавају све ваше мале и велике проблеме.

Све проблеме које имате са родитељима, наставницима, друговима уколико не можете решити сами боље питајте за савет из прве руке, наша П_П служба је увек са вама.

обавештења

упозорења

савети

контрола

разговор са родитељима

разговор са ученицима, разредним старешинама, социјалним радницима

савет:

буди према другима исти као што желиш да други буду према теби

 

Поткатегорије

Безбедан боравак у школи

Bezbedno

Распоред наставе на РТС

Моја школа

Уџбеници 2021/22.

Оперативни план образовно-васпитног рада у условима пандемије

OperativniPlan

Начин коришћења мобилне технологије у школи